Ciljevi ovog kolegija su: Upoznavanje studenata sa područjem psihologije prehrane - navikama hranjenja, percepcijom vlastitog tijela, socijalnim, kulturalnim, razvojnim, kliničkim i kognitivnim pristupom u psihologiji prehrane, te poremećajima prehrane i njihovim tretmanom.
|
Nakon što odslušaju i polože ovaj kolegij, studenti će znati / moći:
- objasniti biološke, psihologijske i socijalne čimbenike u osnovi prehrane;
- prepoznati zdrava i odstupajuća dijetna ponašanja;
- opisati mehanizme nastanka i održavanja poremećaja u hranjenju;
- opisati načine tretmana poremećaja hranjenja
- evaluirati utjecaj medija u razvoju poremećaja u prehrani i navika hranjenja
- samostalno proučavati recentnu literaturu iz područja Psihologije prehrane
Teme kojima će se kolegij baviti su: zdrava prehrana, izbor hrane, značanje hranje, prehrana i zdravlje; poremećaji u prehrani – uzroci, posljedice i tretman, marketing i izbor hrane; kultura i prehrana; prevencija poremećaja prehrane.