Ciljevi ovog kolegija su:

Upoznavanje studenata sa područjem psihologije prehrane  - navikama hranjenja, percepcijom vlastitog tijela, socijalnim, kulturalnim, razvojnim, kliničkim i kognitivnim pristupom u psihologiji prehrane, te poremećajima prehrane i njihovim tretmanom. 

 

 

Nakon što odslušaju i polože ovaj kolegij, studenti će znati / moći:

-          objasniti biološke, psihologijske i socijalne čimbenike u osnovi prehrane;

-          prepoznati zdrava i odstupajuća dijetna ponašanja;

-          opisati mehanizme nastanka i održavanja poremećaja u hranjenju;

-          opisati načine  tretmana poremećaja hranjenja

-          evaluirati utjecaj medija u razvoju poremećaja u prehrani i navika hranjenja

-          samostalno proučavati recentnu literaturu iz područja Psihologije prehrane

Teme kojima će se kolegij baviti su: zdrava prehrana, izbor hrane, značanje hranje,  prehrana i zdravlje; poremećaji u prehrani – uzroci, posljedice i tretman,  marketing i izbor hrane; kultura i prehrana; prevencija poremećaja prehrane.